Woda butelkowana – rodzaje, różnice
Chce Ci się pić, wchodzisz do
sklepu. Co by tu wybrać? Sok, napój, oranżada nie, bo zawiera dużo cukru. To
może woda? Tak, woda jest przecież najzdrowsza. Podchodzisz do półki z wodami i
dylemat dopiero się zaczyna… W zależności od wielkości sklepu, do wyboru jest
od kilku do kilkunastu, jeśli nie kilkudziesięciu różnych wód. Którą
wybierzesz? Zapewne chcąc zaoszczędzić czas weźmiesz swoją ulubioną lub taką,
która jest w promocji. A może tę której reklamę widziałeś ostatnio?
Tak zachowuje się większość ludzi.
Może zapytasz teraz, a co innego miałbym zrobić? Nie mam czasu stać pół godziny
przy półce i czytać wszystkie etykiety. Nawet gdybym przeczytał to i tak
niewiele bym z tego zrozumiał, a co dopiero umiał wybrać, która będzie dla mnie
najzdrowsza.
W kolejnych postach znajdziesz
opisy wód butelkowanych – warto poświęcić chwilę, żeby się z nimi zapoznać, a
gwarantuję, że nie będziesz przeżywał nigdy więcej dylematu, jaki został
opisany na wstępie.
Rodzaje wód butelkowanych:
- Naturalna woda mineralna (wysokozmineralizowana, średniozmineralizowana, niskozmineralizowana, bardzo niskozmineralizowana)
- Woda źródlana
- Woda stołowa
- Woda lecznicza
Co prawda dla wielu osób ulubioną
wodą jest ta smakowa, ale niestety ma ona z prawdziwą wodą niewiele wspólnego.
Tak naprawdę powinna stać na półce razem z napojami. Ze względu na specyfikę
jej składu nie znajdzie się w tym zestawieniu. Jej ,,walory” zasługują na
osobny post, który ukaże się już niebawem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz